Sinnfluencer Kimdir? Ne İş Yapar?

Göz alıcı paketlerden fışkıran pahalı hediyeler, rüya destinasyonlarda boy gösteren bedenler, pürüzsüz, acısız, kaygısız yaşamlar… Gerçeğin kendisi hiç de böyle değilken her gün avuçlarımızdaki ekranlardan film şeridi gibi geçen kareler bunlar oluyor.

Pazarlamada ‘Yeşil Örtbas’: Greenwashing (Yeşil Aklama) Nedir?

İklim krizi gündemimize geldiğinden beri, doğal yaşam içerisindeki yerimizi daha fazla hatırlar olduk. Sera gazları, karbon emisyonu, müsilaj… Hayatımıza giren her yeni kavramla, öğrendiğimiz her yeni bilgiyle, gelecek için daha çevreci ve daha sağlıklı seçimler yapmaya çalışıyoruz.

İklim Krizi Herkesi Eşit mi Etkiliyor?

İklim krizinin doğa üzerindeki yıkıcı etkilerini bir çırpıda sayabiliriz: Sıcak hava dalgaları, buzulların erimesi ve deniz seviyelerinin yükselmesi, çölleşme, aşırı iklim olayları…

2020’nin Gayri Resmi Sözlüğü

Derler ki; zorlu koşullar, bu zorlukları ifade etmenin yeni yollarını ortaya çıkarır. Her bakımdan literatüre giren bir yıl olan 2020 de hayatımıza yepyeni kavramlar, kelimeler, teknolojiler kattı ya da var olanların bağlamını değiştirdi.

Cancel Culture: Bir Büyük İkilem

Sıkı bir sosyal medya kullanıcısıysanız, “cancel culture (iptal kültürü)” terimine sık sık rastlamış olmalısınız. Bugüne kadar birçok ünlü isimle birlikte duyduğumuz bu terim, dilimizde “bitirme kültürü” ya da kullanımına daha aşina olduğumuz “linç kültürü” olarak kullanılsa da bu tanımlamaların ifadeyi tam karşılamadığını düşünüyoruz.

“Quantified self” mi? O da nesi?

Gelin, şimdi birlikte zamanda kısa bir yolculuğa çıkalım. Merak etmeyin; öyle çok uzaklara gitmeyeceğiz. Bundan sadece 15-20 yıl kadar öncesini hayallerimizde yeniden canlandıralım istiyoruz.

Sinema Tarihinde Anti-Kahramanların Parladıkları Sahneler

Bir zamanlar, dünya, insanın gerçekten eviydi. Şeylerin göründüğünün dışında, farklı anlamları yoktu. Doğru ve yanlışlar belliydi. İyi ve kötü birbirlerine temas etmeden ayrı kutuplarda duruyorlardı.…

Pazarlamada ‘Yeşil Örtbas’: Greenwashing (Yeşil Aklama) Nedir?

İklim krizi gündemimize geldiğinden beri, doğal yaşam içerisindeki yerimizi daha fazla hatırlar olduk. Sera gazları, karbon emisyonu, müsilaj… Hayatımıza giren her yeni kavramla, öğrendiğimiz her…